Ajankohtaista

18.6.2022

Image

Freebike - maailman ensimmäiset lähimaksun avulla käytettävät kaupunkipyörät Helsinkiin

Freebike-kaupunkipyörät saapuivat Helsingin katukuvaan la 18.6.2022. Rolan Oy toimitti ensimmäiset pyörät asemapaikoilleen keskeisille paikoille Helsinkiin, josta ihmisten on helppoa ottaa käyttöön ja johon on looginen palauttaa pyörä käytön jälkeen. Jatkossa Rolan pitää huolta ja ylläpitää Freebiken noin 1100 polkupyörän pyörästöä Helsingissä.
Lue lisää

31.1.2022

Rolan Deloitte Fast 50

ROLAN NOUSI DELOITTE TECHNOLOGY FAST 50 FINLAND LISTALLA SIJALLE 21

Vuonna 2021 Deloitten Technology Fast 50 -ohjelmassa etsittiin jo kuudennentoista kerran Suomen nopeimmin kasvavia teknologiayrityksiä. Listauksessa kasvun mittarina käytettiin liikevaihdon kasvua viimeisen neljän vuoden (2017–2020) ajalta. Rolan sijoittui jo toista vuotta peräkkäin kyseiselle listalle, viime vuoden sijoituksen ollessa 16.
Lue lisää

4.11.2021

Viisaan liikkumisen palvelupiste Tampere

Rolan lanseeraa uuden pyöräilyn täyden palvelun huolenpitodiilin

Rolan laajentaa voimakkaasti palvelutarjontaansa ja lanseeraa kasvavalle pyöräilyn huolto- ja korjausmarkkinoille uuden täyden palvelun huolenpitodiilin.Huolenpitodiili on tarkoitettu kaikille pyöräilijöille, jotka haluavat varmistaa turvallisen, toimivan ja huolettoman fillarin.
Lue lisää

15.10.2021

Viisaan liikkumisen palvelupiste Tampere

Viisaan liikkumisen palvelupistepilotti käynnistynyt Tampereen Kalevassa

Pilotin toteuttaa Business Tampereen tilauksesta Rolan Oy yhdessä kumppaniensa kanssa. Viisaan liikkumisen palvelupiste on uudentyyppinen kokonaisuus. Palvelupiste on liikennekeskittymässä oleva tukipiste, joka voi tarjota liikkujan käyttöön esimerkiksi pyöräilyä ja sähköpotkulautoja tukevia toimintoja, kuten runkolukittavia telineitä, katoksen, latauspisteitä, säilytystilaa sekä huoltopalvelua ja – varusteita.
Lue lisää

16.09.2021

Porin vuokrattavat sähköpotkulaudat

VUOKRATTAVIA SÄHKÖPOTKU­LAUTOJA PORIIN

Rolanin kaupunkipyörät ovat saaneet kiitosta Porissa. Rolan on nyt kiinnostunut myös tuomaan kaupunkiin vuokrattavia sähköpotkulautoja.

Käyttäjät ovat kovasti kehuneet Rolanin polkupyöriä. PayPal-maksutapa on koettu hieman hankalaksi ja nyt selvitetään parhaillaan, olisiko pyöränvuokrausta mahdollista maksaa pankkikortilla, Sanna Välimäki Porin toimintayksikön esimies kertoo.

Lue lisää

03.08.2021

Rolan autopalvelut kuluttajille

Autopalvelut kuluttajille

Autot vaativat jatkuvaa ylläpitoa toimiakseen. Rolan tarjoaa autopalveluja kuluttajille ympäri vuoden.

Huollamme ja pesemme autosi edullisesti ja luotettavalla ammattitaidolla. Tarjoamme sekä sisä- että ulkopesua, renkaiden vaihtoa ja säilytystä, sekä tietysti yleiset huolto- ja katsastuspalvelut.
Saat palvelut Rolan palvelupisteiltä, tai kiertävä yksikkö tuo palvelut suoraan työpaikalle tai kotiovellesi.

Autopalveluasioissa ota suoraan yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla.

Tutustu palveluihin

02.07.2021

Sähköpotkulautojen korjaus

Sähköpotkulaudalla liikut nopeasti ja viisaasti!

Polkupyörähuoltojen lisäksi huollamme nyt myös rikki menneitä sähköpotkulautoja. Tuo sähköpotkulautasi meille Rolanille korjattavaksi tai rikki menneen renkaan vaihtoon!

Rolanilta saat luotettavaa ja ammattimaista palvelua nopeasti ja edullisesti. Voit soittaa meille puhelimitse tai varata ajan verkossa. Viisaasti yhdessä liikkuen!

10.06.2021Rolanilla kesä ja kesätyöntekijät

Kesällä vauhti kasvaa. Me Rolanilla otamme joka kesä kesätöihin nuoria tutustumaan yrityksen toimintaan ja työskentelemään kaupungin sykkeessä viisaan liikkumisen parissa.

Rolan on mainio työpaikka kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneita tulevaisuuden liikkumisesta sekä kulkuvälineiden huollosta ja ylläpidosta. Haastattelimme erästä kesätyöntekijäämme ja hän kertoo millaista on työskennellä Rolanilla.

08.06.2021

RolanBike kaupunkipyörät

Porin kaupunkipyörät ovat saaneet hyvän vastaanoton

RolanBiken käyttömäärät ovat kasvaneet tasaisesti kevään ja alkukesän aikana. Pyörien käyttöä ohjaavat sää, pyhä- ja lomapäivät sekä erilaiset tapahtumat.

Uutena mahdollisuutena yrityksille on nyt tarjota pyöräilykausi henkilöstölle, joka on verovapaata etua. Etua pystyy hyödyntämään niin työmatkoilla kuin vapaa-ajallakin aina syksyyn asti. Mukava ja käytännöllinen tapa muistaa työntekijöitään.

Rolan Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Hanhisen haastattelu Satakunnan Viikko - lehdessä on luettavissa kokonaisuudessaan:

Lue haastattelu

03.06.2021

Rolan kasvulista

Rolan kiihdytti Suomen sadan nopeimmin kasvavan yrityksen joukkoon

Kasvulistalla olevien yritysten kasvun vauhti on ollut nopeampaa kuin kertaakaan aiemmin. Tämä käy ilmi Kauppalehden tekemästä Suomen sadan nopeimman kasvuyrityksen listauksesta. Rolan sijoittui kasvuyrityslistauksessa sijalle 81. Annualisoitu kasvu kolmen vuoden aikana on ollut 110,8 %.

Lue lisää

05.05.2021

Rolan polkupyrähuolto

Rolan pyörähuoltopalvelut neljässä eri kaupungissa

Rolan palvelee pyöräilijöitä ja pyöränomistajia erilaisissa huolto- tai kunnossapitotehtävissä. Pyörähuolto toimii Helsingissä, Turussa ja Tampereella sekä Oulussa.

Polkupyörien säännöllinen huolto on tärkeä osa pyöräilynautintoa sekä turvallisuutta. Huoltoja on valittavina eri asteisia: Perushuolto, kausihuolto tai täyshuolto. Rolan huoltaa myös tavarapyöriä. Eri huoltojen tarkat erittelyt löytyvät Rolanin palvelusivuilta.

Pyörähuollossa onnistuvat huoltotöiden lisäksi myös renkaiden vaihdot. Pyörähuollon varauksen teet  kätevästi netin kautta Rolanin omilta varaussivuilta. 

05.04.2021

Rolan Tavarapyöräasiantuntijat yhteistyö

Rolan Oy yhteistyöhön Tavarapyörä- asiantuntijoiden kanssa

Rolan ja Kultaiset Pojat Oy - Tavarapyöräasiantuntija aloittavat yhteistyön Oulussa. Tavarapyöräasiantuntijat tarjoaa Suomen markkinoiden laajimman kattauksen kuormapyöriä ja pitkäperäpyöriä saman katon alla.
Lue lisää

31.03.2021

RolanBike kaupunkipyörät Pori

Rolan tuo Poriin mobiilisovelluksella vuokrattavat kaupunkipyörät

Pyöräilykausi käynnistyy Porissa vihreiden kaupunkipyörien ilmestyessä katukuvaan. Mobiilisovelluksen kautta vuokrattavat pyörät ovat Porin katukuvassa ainakin seuraavat kaksi vuotta. Pyörien lainauspisteitä löytyy keskeisiltä paikoilta Porista ja myös Yyteristä.
Lue lisää

26.01.2021

Image

Rolan noteeraattiin Deloitten kasvuyhtiölistalla sijalle 16.

Privanetin meklarilistalla noteerattu Rolan on sijoittunut sijalle 16. Deloitten suomalaisten kasvuyhtiöiden Technology Fast 50-listalla. Rolanin kasvu Deloitten mittausjaksolla oli lähes 900 prosenttia. Kasvuyhtiö Rolan hakee resursseja tulevaisuuden kasvua varten. Nyt on mahdollista lähteä mukaan Rolanin kasvuun ja sijoittaa Privanetin kautta yhtiöön.

Tutustu Rolanin osakkeiden myyntiin Privanetin sivuilla.

Lue lisää

15.01.2021

Image

ROLAN PRIVANETIN MEKLARILISTALLE

Rolan Oy:n osakkeen noteeraus on alkanut 15.01.2021 Privanetin meklarilistalla.

Rolanin liiketoiminta on vuosien saatossa laajentunut monille liikkumisen osa-alueille, joista osa on vielä kehitysvaiheessa. Palveluliiketoiminnoista autonomiseen autoiluun liittyvät palvelut ovat yksi tulevaisuuden palveluista, joissa Rolan aikoo olla paras kumppani pilottiprojekteissa, kehityksessä ja lanseerauksessa. Nykyinen palvelupaketti kattaa autoiluun liittyviä peruspalveluja sekä viisaan liikkumisen palveluita, kuten sähköpotkulautoihin ja kaupunkipyöriin liittyviä palveluita.

Lue lisää Rolan Oy:n osakemyynnistä Privanetin tiedotteesta. Linkki tiedotteeseen: https://privanet.fi/news/rolan-privanetin-meklarilistalle

27.11.2020

Image

Rolan operoi ja ylläpitää Tampereen Kaupin alueen sähköpyöräkokeilua.

Kaupin alueella on aloitettu sähköpyöräkokeilu, jossa alueella liikkuville tarjotaan mahdollisuus käyttää sähköpyöriä ilmaiseksi. Kokeilun tarkoituksena on tarjota helppo ja vaivaton tapa kulkea Linnainmaalta Kauppiin, jonne kuljetaan jo nyt paljon liityntäpysäköintialueiden kautta Niihamaaasta ja Hakametsästä.
Lue lisää

9.10.2020

Image

Rolan on avannut viisaan liikkumisen palvelupisteet Ouluun ja Helsingin Lauttasaareen

Viisaan liikkumisen palvelupisteet helpottavat ihmisten päivittäisiä matkaketjuja;  auton renkaiden vaihto ja sisätilojen puhdistus, renkaiden kausisäilytys, turvallinen parkkeeraus polkupyörille, tai säilytyksen ohella palvelupisteellä on mahdollisuus oman pyörän tai sähköpotkulaudan lataukseen.
Lue lisää

31.8.2020

Yhteiskäyttö ja viisas liikkuminen

OVATKO TALOYHTIÖT VALMIITA LIIKKUMISEN MURROKSEEN?

Mitä liikkumisen murros tarkoittaa ja miten se koskettaa taloyhtiöitä? Mikä on taloyhtiöiden valmius kohdata liikkumisen murros?
Lue lisää

18.8.2020

Image

VIISAAN LIIKKUMISEN PALVELUPISTE AVATTU HELSINKIIN, RUOHOLAHTEEN

Rolan on avannut viisaan liikkumisen palvelupisteen Ruoholahteen, Helsinkiin. Kaupunkien väkiluvut kasvavat ja eri liikkumismuotojen ja vaihtoehtojen on kehityttävä mukana. Tämä tarkoittaa, että tarvitaan uusia ratkaisuja viisaan liikkumisen kasvun tukemiseksi. Yksi uusi ratkaisu on juuri viisaan liikkumisen palvelupiste kaikille viisaan liikkumisen palveluita käyttäville.
Lue lisää

2.7.2020

Image

Rolan Oy toimittaa sähköavusteiset kaupunkipyörät Saloon

Rolan Oy toimittaa sähköavusteiset kaupunkipyörät Saloon. Vahvana viisaan liikkumisen sekä yhteiskäyttöpalveluiden osaajana on Rolan luotettava ja toimintavarma kumppani Salon kaupunkipyöräjärjestelmän ylläpitäjänä.
Lue lisää

28.5.2020

Image

Rolan toimittaa uuden kaupunkipyörä- järjestelmän Poriin

Rolan toimittaa Poriin uuden kaupunkipyöräjärjestelmän pyörät ja ylläpitää kaupunkipyörien käyttöön liittyviä huolto- ja käyttötoimia sekä kaupunkipyöräjärjestelmään kuuluva mobiilisovellusta.
Lue lisää

16.3.2020

Image

Yhteiskäyttöautojen käyttö epidemia-aikana

Liikkumista helpottavat yhteiskäyttöautot sekä muut yhteiskäyttöön tarkoitetut kulkuneuvot ovat normaalisti käytössä ja käytettävissä. Yhteiskäyttöauto voi olla järkevä vaihtoehto liikkumiseen esimerkiksi julkisten liikkumismuotojen sijaan.

Lue lisää

12.3.2020

Image

Talven kuulumiset

Tällä kertaa talvi on vietetty varsin leudoissa ja vähälumisissa tunnelmissa, ainakin Etelä-Suomessa. Kesäkauden lähestyessä kovaa vauhtia on hyvä hetki katsoa, kuinka pian päättyvä talvikausi sujui. 

Lue lisää

12.2.2020

Image

Rolan merkittävä työllistäjä Suomessa

Uudet palveluliiketoimintamallit luovat suuren potentiaalin tulevaisuuden työmarkkinoille. Liikkumispalvelut ja etenkin anonyymit liikkumisratkaisut ovat suurimpia mahdollisia tulevaisuuden työllistäjiä. Tässä Rolan on vahvasti mukana tarjoamassa työpaikkoja uusien liikkumisratkaisujen äärellä.

Lue lisää

20.12.2019

Image

HÄMEENLINNAN KAUPUNKIPYÖRÄT KÄYTÖSSÄ LÄPI TALVEN

Hämeenlinnan sähköpyöräjärjestelmän pilottihanke saatiin päätökseen marraskuun lopulla, mutta sähköavusteiset kaupunkipyörät eivät kuitenkaan katoa Hämeenlinnan katukuvasta. Syksyn vaihtuessa talveen ja ilmojen kylmetessä vaihtuu myös kaupunkipyörien ylläpitäjien haasteet.

Lue lisää

26.11.2019

Image

TAPAHTUMIA, PILOTTIKOKEILUJA JA KAUPUNKIPYÖRIÄ

Uusia kaupunkisykkeleitä, robottibussi, sähköpyöräjärjestelmän pilottihankkeita ja monta muuta hienoa asiaa ehti mahtumaan 2019 kesään.

Lue lisää

8.11.2019

Image

Föli-pyörät ovat valmiina talveen

Ennen ensilumen satamista on hyvä hetki huoltaa pyörät talviajokuntoon.

Lue lisää

15.10.2019

Image

Pyöräilyn ja kaupunkiliikkumisen uudet suuntaukset VeloFinland-tapahtumassa

Rolan oli pääsponsorikumppanina VeloFinland-tapahtumassa. VeloFinlandissa tutustuttiin pyöräilyn ja kaupunkiliikkumisen uusiin suuntauksiin.

Lue lisää

4.10.2019

Image

Rolan mukana VeloFinland tapahtumassa pääsponsori-
kumppanina.

Tapahtumassa tutustutaan mm. pyöräilyn ja kaupunkiliikkumisen uusiin suuntauksiin ja siihen, miltä tulevaisuus näyttää kaupunki- sekä yhteiskäyttöpyöräilyn näkulmasta

Lue lisää

6.9.2019

Image

Liikkumisen vaihtoehdot nykyaikaisessa kaupunki-
ympäristössä

Nuori yrittäjä, juontaja - taikuri Aatu Itkonen vie sinut tutustumaan Rolanin ylläpitämiin nykyaikaisiin liikkumismuotoihin.
Lue lisää

30.7.2019

Image

Rolan yhteiskäyttö-
kulkuvälineiden ylläpitäjä jo yli 20 kaupungissa

Uudet liikkumismuodot tuovat mukanaan uusia työtehtäviä. Rolan ylläpitää VOI:n sähköpotkulautoja, operoi kaupunkipyöriä Turussa, Oulussa ja Hämeenlinnassa, ylläpitää yhteiskäyttöautoja sekä on mukana Helsingin kaupungin robottibussikokeilussa. Yhteiskäyttöön tarkoitettujen kulkuvälineiden ylläpito ja hoito luovat uusia työpaikkoja. Rolan Oy on yksi merkittävimmistä yrityksistä yhteiskäyttöpalveluiden ylläpitämisessä Suomessa.

Lue mielenkiintoinen artikkeli Ilta-Sanomista linkin takaa!
Lue lisää

27.5.2019

Image

Rolan operoi Kalasataman robottibussia

Helsinki RobobusLine hanke on noin puolenvuoden mittainen kokeilujakso, joka kestää toukokuusta marraskuuhuun. Robottibussi ajaa Kalastamassa kauppakeskus Redin tuntumasta Isoisänsillalle, metrolta Korkeasaareen.

Lue lisää

23.5.2019

Image

Rolanin ja Voi Scootersin yhteistyö laajenee Turkuun

Helsingin katukuvassa näkyneet sähköpotkulaudat saapuvat Turkuun. Voi Scooters tuo yhteistyössä Rolanin kanssa sähkökäyttöiset potkulaudat kaikkien Turussa liikkuvien käyttöön.

Lue lisää

20.5.2019

Image

Rolan Oy Hämeenlinnan sähköpyörä-
järjestelmän pilottihankkeen toteutuksen sekä tutkimuksen kumppani

Pilottihankkeen kunnianhimoisena tavoitteena on kehittää Hämeenlinnan kaupunkirakennetta kohti vähähiilistä yhteiskuntaa, lisätä matkailua ja tukea kevyenliikenteen käyttöä kaupunkikeskustan liikkumisessa. Pilottihanke alkaa 20.5.2019 ja kestää kuusi kuukautta. Rolan on valikoitunut hankkeen kumppaniksi vahvana viisaan liikkumisen sekä yhteiskäyttöpalvelujen osaajana.

Lue lisää

18.4.2019

Image

Rolan mukana liikkumisen murroksessa myös Oulussa

Ainakin seuraavat kymmenen vuotta Oulussa ajellaan pinkin värisillä kaupunkipyörillä, joiden ylläpidosta Rolan vastaa. Oulussa järjestettiin pyörille nimikilpailu ja sen voitti Sykkeli. Nimikilpailun raati on nimennyt pyörät siis Sykkeleiksi.

Ookkonää Oulusta, poljekkonää Sykkelii?

15.4.2019

Image

ROLAN POWERS THE FUTURE!

Liikkumistottumusten ja liikkumisvälineiden muutos synnyttää tilaa uusille palveluille. Uudet palveluliiketoimintamallit luovat ison potentiaalin tulevaisuuden työmarkkinoille.

Lue lisää

20.3.2019

Image

Rolan Oy ja VOI Scooters yhteistyöhön Helsingissä

VOI potkulautojen rantautuminen Suomeen kertoo liikkumisen murroksesta nykyaikaisessa kaupunkimiljöössä.Potkulaudat ovat erittäin hyvä ja nykyaikainen tapa liikkua.

Lue lisää

27.2.2019

Image

Kaupunkipyörällä kelpaa ajella myös talvella

Rolanin yhteiskäyttöpalveluiden avulla pyöräilykausi kestää ympäri vuoden. Tiiminvetäjämme Veli Tuominen kertoo, miten Rolan pitää Turun kaupunkipyörät kunnossa talvikauden aikana.

Lue lisää

15.2.2019

Kaupunkipyörät

Yhteiskäyttö ja liikkuminen kaupunki-infrassa

Liikkumismurros uusine liikkumismuotoineen muuttaa järjestystä ihmiskeskeisempään suuntaan. Onko ihminen valmis nousemaan auton ohi tärkeysjärjestyksessä, vai haluammeko säilyttää auton etusijalla?

Lue lisää
Käsittelemme henkilötietoja myynti- ja markkinointitarkoituksissa, asiakaspalveluun ja -suhteeseen liittyvissä tarkoituksissa sekä asiakastyytyväisyyden ja palvelujemme kehittämiseksi. Lähettäessäsi jonkin verkkopalvelussamme olevan lomakkeen antamasi tiedot siirtyvät käsiteltäväksemme.

OTA YHTEYTTÄ, NIIN KERROMME LISÄÄ PALVELUISTAMME JA YHTEISKÄYTTÖPALVELUISTA

Jätä viesti tai ota suoraan yhteyttä.