15.10.2021


Viisaan liikkumisen palvelupistepilotti käynnistynyt Tampereen Kalevassa

 
Image
 
Image

Pilotin toteuttaa Business Tampereen tilauksesta Rolan Oy yhdessä kumppaniensa kanssa. Viisaan liikkumisen palvelupiste on uudentyyppinen kokonaisuus. Palvelupiste on liikennekeskittymässä oleva tukipiste, joka voi tarjota liikkujan käyttöön esimerkiksi pyöräilyä ja sähköpotkulautoja tukevia toimintoja, kuten runkolukittavia telineitä, katoksen, latauspisteitä, säilytystilaa sekä huoltopalvelua ja – varusteita.

Kalevaan käynnistyneen pilotin tavoitteena on selvittää, millaisilla palveluilla matkaketjuun saadaan eniten lisäarvoa. Pilotti jatkuu nykymuodossa jouluun, 23.12.2021 asti. Rolanin visiossa palvelupistekokonaisuus on keskeinen komponentti sekä sujuvien matkaketjujen rakentamisessa, että myös lähilogistiikan, paikallisten liikkumisen ja älykkään kaupungin palveluiden järjestämisessä.

Moniulotteinen palvelukonsepti

Rolan Oy:n kehittämä palvelupistekonsepti koostuu kolmesta osa-alueesta, kokonaisuus on kuin ”talo kolmessa kerroksessa”:

1) Kuluttajille suunnatut matkaketjujen tuki ja viisaan liikkumisen palvelut

2) Lähilogistiikan palvelut (micrologistics, first/last mile logistics)

3) Liikkumisen ja matkaketjujen tekninen tuki: autonomisen liikenteen tukipiste, yhteiskäyttöisen liikenteen ja lähilogistiikan huolto- ja tukipiste

Palvelupisteiden käytännön toteutus voi vaihdella. Pienimmillään palvelupiste voi olla 24/7 auki oleva, esimerkiksi kylmille juna-asemille, seisakeille ja pysäkeille sijoittuva automatisoitu kokonaisuus, jossa on mm. pyöräpysäköinti, latauspisteistä, sähköisen ajoneuvojen lataus- ja akunvaihtomahdollisuus sekä esimerkiksi pakettiautomaatteja. Teknologialtaan pienet palvelupisteet voivat muistuttaa kehitteillä olevia itsepalvelukauppoja.

Laajimmillaan liikkumisen palvelupistekonsepti voi olla erittäin kattava. Tällöin parkkitalosta muokatut palvelupisteet voivat olla 24/7 miehitettyjä ja tuottaa viisaan liikkumisen palveluita sekä yksityiseen liikkumiseen, yhteiskäyttöisen liikkumisen ylläpitoon, logistiikkaan, että myös laajemmin julkisen liikenteen tueksi

Rolan palvelupiste Kaleva

Palvelupisteen tarjoamat palvelut

Kuluttajille suunnattu palvelusisältö:

- Pyörähuolto

- Sähköpotkulautojen huolto

- Rolan Oy:n autopalvelut (renkaanvaihdot, puhdistukset)

- Palvelupiste toimii myös Rolan Oy:n yrityksille suunnattujen jatkuvien autopalveluiden ja työsuhdepyöräilijöille suunnattujen palveluiden toimipisteenä

Matkaketjujen tukipalvelut

- Liityntäliikenteeseen tarkoitettu sähköpyöräjärjestelmä, josta pyörän voi ottaa käyttöön päiväkohtaisesti, palvelupisteen toimiessa nouto- ja palautuspisteenä

- Maksullinen erityisesti liityntäpysäköintiin suunnattu turvallinen pyöräpysäköintipalvelu, joka sisältää varustesäilytyksen sisätiloissa

Lisäksi suunnitellussa palvelupisteessä testataan taustatoimintona osaa konseptissa mainituista yhteiskäyttöisen liikenteen ylläpitoon ja tukeen liittyvistä palveluista, erityisesti sähköpotkulautojen akkujen vaihto- ja lataustoimintojen järjestämistä sekä sähköpyörien ja -potkulautojen kuluttajille suunnattua itsepalveluna toimivaa lataus- / akun vaihtomahdollisuutta.

Kalevan Palvelupisteen sijainti on keskeisellä paikalla osoitteessa Sammonkatu 82, 33540 Tampere, osana Scouter Mobility Cleantech Centeriä. Piste on avoinna arkisin kello 07:00 – 19:00, jolloin käytettävissä on mm turvallinen pyöräpysäköinti sisätiloissa, polkupyörien ja sähköpotkulautojen huoltotoiminnot sekä autopalvelut ajanvarauksella, arkisin 07-19 välisenä aikana.

Palvelupisteen toimintoja tukee Rolan Oy:n valtakunnallinen puhelinpalvelu, jonka kautta Palvelupisteeseen voi varata aikoja sekä saada neuvontaa, sekä myös Rolan verkkosivuilla olevat palvelut, mm on-line ajanvarausmahdollisuus. Pisteen tuottamien palveluiden tavoitettavuus on näin ollen myös sähköisesti verkon ja puhelinpalvelun kautta erittäin hyvä.

Lisäksi Palvelupisteen tarjontaan kuuluu liityntäliikenteeseen soveltuva sähköpyörien lainausmahdollisuus kaikkina päivinä ja vuorokaudenaikoina, rolanbikes -mobiiliapplikaatiota käyttäen.

Kumppanit: Scouter Mobility, Lehtovuori Oy ja Business Tampere

Rolan Tampere
Käsittelemme henkilötietoja myynti- ja markkinointitarkoituksissa, asiakaspalveluun ja -suhteeseen liittyvissä tarkoituksissa sekä asiakastyytyväisyyden ja palvelujemme kehittämiseksi. Lähettäessäsi jonkin verkkopalvelussamme olevan lomakkeen antamasi tiedot siirtyvät käsiteltäväksemme.

OTA YHTEYTTÄ, NIIN KERROMME LISÄÄ PALVELUISTAMME JA YHTEISKÄYTTÖPALVELUISTA

Jätä viesti tai ota suoraan yhteyttä.